المیادین: معاون رئیس امارات در سفر به ریاض حامل پیام نتانیاهو برای بن‌سلمان بود تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران/ ۱۰ فرد و نهاد مستقر در ایران، هنگ‌کنگ و پاکستان تحریم شدند گروسی: فعلا مذاکرات رسمی میان آمریکا و ایران در جریان نیست ترامپ ادعای پایان «خیلی زود» جنگ با ایران را تکرار کرد شروط عجیب آمریکا برای ازسرگیری پرواز‌های نجف میان ایران و عراق ناو هواپیمابر «تئودور روزولت» برای جابه‌جایی با ناو دیگر عازم منطقه شد پایگاه داده پنتاگون هک شد مقام آگاه ایرانی انعطاف ایران در قبال موضوع هسته‌ای را تکذیب کرد + جزئیات پاسخ نماینده ایران به اتهامات وزیر خارجه کانادا ترامپ مدعی مذاکره غیر مستقیم با ایران شد بن فرحان و روبیو در واشنگتن دیدار کردند از سرگیری پرواز‌ها میان ایران و نجف اشرف تظاهرات در نجف برای لغو ممنوعیت پرواز‌های ایران توضیح سخنگوی وزارت امور خارجه درباره حضور عراقچی در نیویورک سفارت ایران ادعا‌ها درباره ادعای ارتباط تهران با پرونده فرفورد را رد کرد امارات سفر نتانیاهو را تکذیب کرد

افشاگری واشنگتن‌پست درباره کارخانه موشک‌های بالستیک عربستان

روزنامه «واشنگتن‌پست» با استناد به تصاویر ماهواره‌ای از وجود یک کارخانه تولید موشک‌های بالستیک در عربستان سعودی پرده برداشت.
تاریخ انتشار: ۱۹:۳۰ - ۰۴ بهمن ۱۳۹۷ - 2019 January 24
کد خبر: ۳۳۶۸

به گزارش راهبرد معاصر ؛ روزنامه «واشنگتن‌پست» روز پنج‌شنبه با استناد به تصاویر ماهواره‌ای، نوشته است که عربستان سعودی برای اولین بار یک کارخانه تولید موشک‌های بالستیک ساخته است.

بنا بر این گزارش، این کارخانه که در صورت عملیاتی شدن توان تولید موشک‌های بالستیک را به سعودی‌ها می‌دهد، در یک پایگاه موشکی در منطقه «الوطح» واقع در جنوب غربی ریاض واقع شده است. واشنگتن‌پست مدعی شده است که راه‌اندازی این کارخانه می‌تواند نشاندهنده میل سعودی‌ها به دستیابی به تسلیحات اتمی باشد.

«جفری لوئیس» کارشناس تسلیحات اتمی موسسه مطالعات بین‌الملل «میلدبری» که همراه همکارانش هنگام بررسی تصاویر ماهواره‌ای به وجود این کارخانه پی برده، می‌گوید: «این احتمال وجود دارد که عربستان سعودی در حال ساخت موشک‌های بالستیک دوربردتر و به دنبال تسلیحات اتمی است. ما تصور می‌کنیم که نمی‌توانند چنین کاری کنند. با این حال، ممکن است که این نشانگر میل و توانمندی آن‌ها باشد.»

واشنگتن‌پست به نقل از دو کارشناس موشکی دیگر هم تایید کرده که تصاویر ماهواره‌ای گرفته‌شده از این منطقه، وجود یک کارخانه ساخت موتور موشک و تست‌های موشکی را تایید می‌کند. با این وجود، این تصاویر مشخص نمی‌کند که آیا این کارخانه که احتمالا در سال ۲۰۱۳ پایه‌گذاری شده، اکنون تکمیل و عملیاتی شده است یا نه.

 

سخنگوی سفارت سعودی در واشنگتن، وزارت خارجه و وزارت دفاع آمریکا و آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا (سیا) از اظهار نظر در مورد این گزارش خودداری کرده‌اند.

لوئیس با بررسی تصاویر ماهواره‌ای این مرکز، به واشنگتن‌پست گفته است که طراحی اجزای این کارخانه، به خصوص مرکز تست موشکی آن، چینی به نظر می‌رسد. چین در دهه‌های گذشته به عربستان سعودی موشک‌های بالستیک فروخته است، با این حال مشخص نیست که آیا پکن در ساخت این کارخانه نقشی داشته است یا نه.

این تصاویر همچنین نشان می‌دهند که این کارخانه مساحت کوچکتری در مقایسه با کارخانه‌های موشک‌سازی در دیگر کشورها دارد. همین امر نشان می‌دهد که این کارخانه احتمالا از ظرفیت پایینی برخودار است. علاوه بر این، نبود خودرو در محوطه و همچنین عدم تکمیل تأسیسات محافظ حول کارخانه، این گمانه را که این مرکز هنوز تکمیل نشده باشد، تقویت کرده است.

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار